Toetjes & andere zoetigheden

Gevulde Deense poffers uit de ebelsikver

 

 

 

INGREDIËNTEN

  • 250 gr. bloem
  • 125 gr. gesmolten boter
  • 250 ml. melk
  • 2 eetl. suiker
  •          1 thl. bakpoeder
  • 4 eieren
  • 1 bio citroen
    • snufje zout
  • Voor de vulling ( naar keuze)
  • Paasei, jam, celbrations, chocoladepasta, bosbessen.

 

BENODIGDHEDEN:

2 Beslagkom

Garde

Spatel

IJzeren spies en/of een lepel

Kwastje

Olie om in-te-vetten

Juslepel

Bbq

ebelskiver

 

 

BEREIDING:

Splits de eieren in e twee kommen.

Snuifje zout bij het eiwit en klop deze stijf.

Klop de suiker en het eigeel tot een romige massa.

Voeg nu de melk en de gesmolten boter toe en klop

dit goed door. Voeg nu de rasp van de citroen en het sap van

een halve citroen toe. Daarna de bloem en klop dit een beslag.

Als laatste het eiwit er voorzichtig doorheen roeren.

 

Verwarm de bbq en de ebelskiver tussen de 180 en 200 graden.

Smeer deze goed in met de olie. Niet te zuinig anders bakt het aan.

 

Vul de ebelskiver met een juslepel beslag tot 2 cm onder de rand.

Nu kun je de vulling toevoegen. Nog een klein schepje vulling erover

Tot 1 cm onder de rand.

 

Na 2 tot 3 min. draaien en dan nog 2 tot 3 garen. Met deksel dicht.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s