Toetjes & andere zoetigheden

CHOCOLADEDROOM van Weber

Chocolate-Dream-GRILL-ON-20151-223x205

 

Oké niet helemaal vanzelf maar wel super lekker en makkelijk te maken!!!!

 

INGREDIËNTEN (VOOR 6 PERSONEN)

  • 130 gr pure chocolade
  • 100 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 100 ml. Room
  •          100 gr. Witte chocolade
  • 4 eieren
  • 50 gr tarwebloem
  • boter of neutrale olie

 

BENODIGDHEDEN:

Steelpan

Gevogeltestoomer

Beslagkom

Garde

Kwastje

Bbq

 

BEREIDING

Smelt de chocolade in de room, boter en suiker op laag vuur in een steelpannetje.Leg de chocolade bovenop zodat deze in het mengsel van boter, room en suiker kan smelten.Dit is de beste manier om te voorkomen dat de chocolade te heet wordt en gaat pruttelen. Haal het steelpannetje van het vuur af en klop de eieren door de gesmolten chocola in de beslagkom. Zeef de bloem erin en klop het mengsel goed.

 

Vet de gevogeltestomer licht in met boter of een neutrale olie en vul hem met het chocolademengsel.Laat afkoelen tot je klaar bent om het te gebruiken.

Hak de witte chocolade in stukjes.

Bereid de barbecue voor op indirecte warmte, circa 185 °C.

Plaats de gevogeltestomer met het chocolademengsel op het midden van het rooster en bak gedurende 20 tot 25 minuten.

Verwijder de cake wanneer deze in het midden nog een beetje zacht is.

Doe de gehakte witte chocola in de kom van de gevogeltestomer zodat deze kan smelten terwijl de cake enigszins afkoelt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s