Burgers en Worsten·Varkensvlees

BEERCAN BURGER MET HETE BLIKSEM

IMG_0037

 

 

Ingrediënten:

  • 750 gr. aardappelen
  • 750 gr. Zure appel
  • 1 pakje spekjes
  • scheutje melk
  • 2 tot 3  plakjes spek
  • zout en peper
  • 1 kilo gehakt h.o.h.
  • kruiden voor gehakt
  • Zout en peper

 

Benodigdheden;

  • 1 bbq
  • blikje bier
  • olie
  • kwastje

 

Bereiden:

 

Schil en kook de aardappelen. Snij de appels in blokjes en kook

Deze de laatste 5 tot 10 min. Met de aardappels mee.

Bak ondertussen de spekjes. Stamp de aardappelen en de appels.

Voeg een scheutje melk toe en de spekjes. Breng het geheel op smaak met

flink wat peper.

 

Kruid het gehakt met kruiden die je lekker vindt.

Ik heb gehakt kruiden gebruikt en wat salie.

Maak van het gehakt 4 grootte ballen ( 250 gr. )

Druk nu een blikje bier in de bal en kneed het gehakt een beetje om het blikje.

Bekleed de buitenkant van het gehakt met plakjes ontbijtspek.

Wanneer je nu voorzichtig het blikje verwijderd, heb je een bakje van gehakt.

vul het bakje met de stamppot.

 

Plaats de burger indirect op de bbq.

Ongeveer 30/40 min.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s