Varkensvlees

Gevulde varkenshaas met bosbessen bbqsaus

IMG_0013

Ingrediënten ( voor 2 pers.) :

  • 2 stuks varkenshaas
  • 1 pakje ontbijtspek ( rechte plakken)
  • stukje brie
  • Bosbessenjam

 

Voor de bossenbessen bbqsaus:

  • 250 ml. tomatenketchup
  • 30 ml. Balsamico azijn
  • 3 eetl. Bosbessenjam
  • 2 eetl. Bruine/licht bruin suiker ( of meer, naar smaak)

 

Benodigdheden:

1 bbq

kwastje

Slagerstouw of satéprikkers

 

Bereiden:

  • De varkenshaasjes:

Snij de dunne stuken van de varkenshaas, zodat je 2 mooie gelijke stukken hebt. Deze snij je aan de zijkant open en smeer je in met bosbessenjam. Nu een stukje brie ertussen en daarna omwikkelen met ontbijtspek. Om alles op zijn plaats te houden kun je het vastmaken met slagerstouw of een prikker.

Richt je bbq indirect in ( tips en tricks) en leg de haasjes op de bbq +/- 15 tot 20 min. ( afhankelijke van de dikte en de temperatuur van je bbq.) na 10/15 min. insmeren met de saus. Veder garen.

Bosbessen bbqsaus.

Doe alle ingrediënten in een pannetje en laat het geheel +/- 5 min. zachtjes, koken. Proef ondertussen of het naar je smaak is.

Zoniet kun je er altijd nog wat suiker /azijn of jam toevoegen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s