Rundvlees

Ei/Bacon muffin met gegrilde groene asperges

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gegrilde asperges met ei en bacon

Ingrediënten:

Groene asperges
Witte boterham
geraspte kaas
ei
2 tot 3 plakjes spek
zout en peper

Benodigdheden;
1 bbq
kleine aluminium of oven bestendig bakje
olie
kwastje

Bereiden:
Olie het bakje in.
Bekleed de zijkanten en onderkant van het bakje met spek.
Steek met een glas of een koekjes uitsteker een rondje ( die in het bakje past) uit de
witte boterham.
Leeg het rondje onderin het bakje en strooi daar wat kaas overheen.
Breek het ei en doe het in bakje.
Zet deze indirect +/- 5 min. indirect op de bbq,
Het is het lekkerst als het ei een zachte dooier heeft.

Gril onder tussen de groene asperges direct op de bbq tot ze gaar zijn.

*** wel opletten dat ze niet verbranden, mocht het te hard gaan, kun je ze altijd nog even
indirect leggen en daar veder laten garen******

Leg de asperges op een bord en haal voorzichtig het spek en ei uit het bakje
en leg deze bij de asperges. Op smaak brengen met (zee) zout en peper.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s